Nemocnice v Odrách pokračuje v modernizaci

7. 11. 2010 8:26
přidejte názor
Autor: Redakce
Nejen krajské nemocnice zdokonalují a modernizují své vybavení. K další modernizaci v nedávném období přistoupila rovněž Městská nemocnice v Odrách.


Důležitou novinkou, kterou vedení oderské nemocnice pořídilo, a kterou nemocnice uvedla do provozu, je zcela nový biochemický analyzátor značky Mindray. „Tento přístroj umožňuje rozšíření spektra laboratorních vyšetření. Může najednou provádět až čtyřicet vyšetření v šedesáti vzorcích biologického materiálu rychlostí přes čtyři sta testů za hodinu,“ přiblížil výhody nového přístroje ředitel oderské městské nemocnice Zdeněk Skařupa. Ředitel zároveň upozornil, že v současné době probíhají přípravy na audit pracoviště klinické biochemie a hematologie podle podmínek NASKL, což je národní autorizační středisko pro klinické laboratoře. „Je to nezbytná podmínka pro provoz laboratoře, požadovaná odbornou společností a také zdravotními pojišťovnami,“ poznamenal Skařupa.
Nemocnice rovněž v poslední době pořídila novou laboratorní centrifugu a ke zkvalitnění pracovního prostředí vedení nemocnice nechalo vybavit biochemickou a hematologickou laboratoř klimatizací. „Vše nemocnice pořídila z vlastních prostředků s nákladem zhruba jednoho milionu korun,“ doplnil ředitel nemocnice.

Modernizace se ale dočkaly i jiné nemocniční úseky. Například na úsek rehabilitace byl pořízen zcela nový rotoped Kettler Golf P Eco s propracovanou ergonomií a nastavitelností. Přístroj má elektronicky řízený magnetický brzdný systém, nezávislý na vnějším energetickém zdroji. Energie se sama generuje během jízdy na rotopedu,“ popsal výhodu nového přístroje Skařupa a doplnil, že tréninkový počítač s modře podsvíceným Twindisplejem pomáhá zvyšovat kondici pomocí osmi integrovaných tréninkových programů včetně pulsem řízeného módu, který mění barvu podsvícení displeje podle nastavené kardiozóny. Rotoped je možno zatížit i vyšší hmotností, a to až 150 kilogramy.

Změny se ale nedějí jen uvnitř nemocnice. „Za účelem zlepšení prostředí pro pacienty, především v jarních až podzimních měsících, jsme zahájili první etapu revitalizace nemocniční zahrady,“ uzavřel Skařupa.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?