Nemocnice v Pardubickém kraji se odvolaly proti pokutám od VZP

22. 6. 2009 9:28
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice v Pardubicích, Chrudimi a Ústí nad Orlicí se odvolaly proti pokutě, kterou jim v dubnu vyměřila Všeobecná zdravotní pojišťovna za to, že se v jejich lékárnách nevybírají regulační poplatky za léky. ČTK to řekl vedoucí odboru zdravotnictví Pardubického kraje...


který je vlastníkem zdravotnických zařízení. VZP také vede správní řízení s Litomyšlskou nemocnicí.

„V současné době jsou všechna odvolání u rozhodčího orgánu VZP,“ uvedl Dostál. Pojišťovna udělila třem nemocnicím sankci 50.000 korun, což je nejvyšší možná částka. Pokud by odvolání neuspělo, mohou dát nemocnice přezkoumat rozhodnutí pojišťovny správnímu soudu. Pokuta může být uložena za pokračující jednání i opakovaně, opět ve výši až 50.000 korun.

V případě nemocnice v Litomyšli dosud není správní řízení skončeno. VZP si zatím vyžádala podklady a vyjádření. Poslední z pěti nemocnic, které patří Pardubickému kraji, Svitavská, nemocniční lékárnu nemá.

Ve středních Čechách dostaly nemocnice před časem pokutu za stejný prohřešek od Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra, například v Kolíně, Příbrami, Mladé Boleslavi a Benešově. V Pardubickém kraji sáhla k sankcím pouze VZP.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?