Nemocnice v Rakovníku bude možná městskou

25. 2. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Zástupce ředitele rakovnické nemocnice Tomáše Semerádt varoval, že může nastat situace, kdy se bude město muset jednoznačně vyjádřit, zda má zájem na další existence okresní nemocnice a toto vyjádření podpořit třeba i finančně...


Rakovník - Na posledním zasedání rakovnického zastupitelstva při schvalování rozpočtu pro letošní rok zaznělo od zástupce ředitele rakovnické nemocnice MUDr. Tomáše Semerádta upozornění na nové teze zdravotnické koncepce Středočeského kraje.

Semerádt varoval, že může nastat situace, kdy se bude město muset jednoznačně vyjádřit, zda má zájem na další existence okresní nemocnice a toto vyjádření podpořit třeba i finančně.

„Celé je to jen o penězích,“ řekl k budoucnosti nemocnice Semerádt. Podle jeho informací rozpočet nemocnice přesahuje ročně částku 50 milionů korun.

Zdravotní koncepce kraje nakonec byla krajským zastupitelstvem minulý týden vzata pouze na vědomí. Kraj bude muset dále jednat s pověřenými obcemi III. stupně s okresnímu nemocnicemi, tedy i s Rakovníkem.

„Možnost vzniku městské nemocnice je zatím jen variantním řešením,“ řekl ke koncepci rakovnický místostarosta Luděk Štíbr, který o ní bude jednat tento týden na krajském úřadě. Co bude dál s rakovnickou nemocnicí, není stále dosud jisté. Město již několikrát deklarovalo zájem na zachování zdravotní péče v regionu.

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY:
Nemocnice v Rakovníku

„Ovšem není v našem zájmu transformace dnešní právní formy nemocnice v městskou,“ dodal místostarosta. O budoucnosti zdravotní péče v okrese hodlá se zástupci Všeobecné zdravotní pojišťovny jednat i makroregion.

Rakovnický deník

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?