Nemocnice v Ryjicích zůstává

20. 8. 2014 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Pacienti z nemocnice v Ryjicích se zatím nikam stěhovat nebudou. Krajští politici sice již dlouhou dobu zvažují, že Nemocnici následné péče v Ryjicích a stejně tak v Mostě sloučí s Krajskou zdravotní, ale hejtman Oldřich Bubeníček po úterním jednání s ředitelem ryjické nemocnice uvedl, že vše zatím dali k ledu.


„Na programu jednání zastupitelstva ani rady to zatím nemáme,“ prohlásil hejtman Bubeníček.

Zastupitelé o sloučení měli hlasovat již v červnu. Náměstek hejtmana Stanislav Rybák ale bod na poslední chvíli stáhl. Podle něj proto, že krajští politici si vše musí vyříkat.

Proti sloučení nemocnic jsou někteří zastupitelé. Nepřesvědčily je zatím ani argumenty o údajné ekonomické výhodnosti tohoto kroku

Lékaři zase tvrdí, že na tento krok by doplatili pacienti. Nemocnice následné péče jim prý dokáže zajistit lepší specializovanou geriatrickou péči než centralizovaná supernemocnice Krajská zdravotní. „Máme k nim velmi individuální přístup. Například ve stravě, kdy naše kuchyň je schopná vařit přesně na míru,“ řekla třeba lékařka Květa Blštáková.

I pokud by zastupitelé někdy v letošním nebo příštím roce odhlasovali, že se nemocnice sloučí, nebudou se pacienti stěhovat do bukovského areálu Masarykovy nemocnice. „Krajská zdravotní pro ně zatím nemá připravené prostory. Peníze na jejich úpravu zatím použije jiným způsobem,“ uvedl hejtman Bubeníček.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?