Nemocnice v Třebíči a N. Městě na Moravě mají nové ředitele

9. 12. 2009 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Funkce ředitelky nemocnice v Novém Městě na Moravě na Žďársku se od středy ujme dosavadní zástupkyně ředitele Věra Palečková. Nemocnici Třebíč bude nejpozději od 1. března 2010 řídit Leoš Dostál, jenž doteď zastával funkci vedoucího odboru zdravotnictví Krajského úřadu Pardubického kraje.


Na základě výběrového řízení o tom rozhodli radní kraje Vysočina.

Sedmačtyřicetiletá Palečková byla více než deset let zástupcem ředitele novoměstské nemocnice, poslední měsíc organizaci navenek zastupovala. Svou profesní kariéru spojila se zajišťováním právních služeb - v minulosti pro průmyslovou společnost, později pro zdravotnická zařízení.

„Očekáváme stabilizaci nemocnice a zastavení odchodů odborníků a hrozeb uzavírání specializovaných pracovišť. Velkým úkolem je dokončení stavby interního pavilonu,“ uvedl hejtman Jiří Běhounek.

Čtyřiapadesátiletý Dostál vedle předchozí praxe ve vedoucích pozicích v komerčních společnostech vedl v minulém roce také Nemocnici Dačice.

Jeho úkolem bude podle hejtmana dokončit stavbu nového pavilonu pro matku a dítě a získat zdravotníky ke spolupráci vedoucí k dalšímu rozvoji této nemocnice.

Bývalého ředitele novoměstské nemocnice Zdeňka Kadlece odvolali krajští radní z funkce letos začátkem listopadu. Zdůvodnili to mimo jiné jeho špatnou komunikací se zaměstnanci, kvůli které prý ze zařízení odcházeli zdravotníci. Podle Kadlece byly tyto důvody zástupné. Kadlec stál v čele novoměstské nemocnice od ledna 1992.

Nemocnici v Třebíči vedl na základě jmenování na dobu určitou od letošního července náměstek pro lékařskou péči Leoš Novotný. Předchozí ředitel odešel letos v polovině července po více než pěti letech na vlastní žádost. Za jeho vedení byli v prosinci 2006 v nemocnici zaměněni novorozenci.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?