Nemocnice v Turnově opilého lékaře potrestá, ale nepropustí

10. 8. 2012 8:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Lékaře turnovské nemocnice, který v opilosti ošetřil na začátku srpna pětiletého chlapce, čeká kázeňský trest. O jeho výši rozhodne vedení nemocnice v příštím týdnu. ČTK o tom dnes informoval ředitel Panochovy nemocnice Turnov Tomáš Sláma. Propustit lékaře nechce, muž bude pravděpodobně potrestán napomenutím a snížením platu.


„Jednalo se o individuální selhání jednoho lékaře, který je jinak vnímán jako velmi svědomitý a pečlivý,“ uvedl ředitel. Důvodem selhání byly podle něj problémy v soukromí. „Z jeho jednání, to je požití alkoholu v době pracovní činnosti, budou nicméně vyvozeny důsledky, bude kázeňsky řešen podle zákoníku práce a podle vnitřních předpisů nemocnice,“ dodal Sláma.

Chirurgovi turnovské nemocnice naměřili 3. srpna bezmála dva a půl promile alkoholu. Matce chlapce se nezdál způsob, jakým lékař ošetřil jejímu synovi roztrhnutý ret a přivolala policii i primáře oddělení. „Lékař byl primářem chirurgického oddělení okamžitě nahrazen v dalším výkonu služby. Ten poté ještě zkontroloval chirurgický zákrok spočívající v šití rány, kterou lékař provedl. Dle vyjádření primáře bylo toto provedeno naprosto v pořádku, nebylo nutné nic revidovat,“ dodal Tomáš Sláma.

Lékař turnovské nemocnice není jediný, kdo doplatil v těchto dnech na požití alkoholu v zaměstnání. Ve středu nezvládl ve Rváčově na Semilsku jízdu v opilosti 50letý traktorista, který pracoval na hromadě siláže. „Když najel na okraj hromady, ta se s ním utrhla a traktor se převrátil na levý bok a následně na střechu. Řidič pod ním zůstal zaklíněný,“ uvedla dnes krajská mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Muže se zraněním transportovali do liberecké nemocnice, Při dechové zkoušce nadýchal 2,68 promile alkoholu. Před měsícem v Hrádku nad Nisou na Liberecku se do příkopu převrátil i silniční válec, osmapadesátiletému řidiči naměřili přes tři promile. Nedávno také řidič autobusu naboural pět aut a odřel autobus o svodidla. Řidič nadýchal 1,6 promile, vezl přitom 43 cestujících z Mimoně do Stráže pod Ralskem.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?