Nemocnice ve Vysokém Mýtě dobojovala

14. 11. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Boj za zachování akutní péče v nemocnici ve Vysokém Mýtě po pěti letech skončil. Zastupitelé ve středu překvapivě schválili převod nemocnice Pardubickému kraji, který chce mít z nemocnice léčebnu dlouhodobě nemocných...


Vysoké Mýto -

Báli se totiž, že provozování nemocnice by město stálo desítky milionů.

Nyní budou čekat, zda zastupitelé Pardubického kraje vysokomýtskou nemocnici převezmou.

„Neplánovali jsme znovu hlasovat o nemocnici, bylo to nečekané. Návrh vzešel v radě města a zastupitelé to odhlasovali. Osobně jsem rád, že tahanice kolem nemocnice končí.

Tedy snad končí, protože krajští radní mohou také rozhodnout, že si nemocnici máme nechat a budeme tam, kde jsme teď,“ uvedl starosta Vysokého Mýta Bohuslav Fencl.

Starosta si podle svých slov uvědomuje, že zastupitelé rozhodli nepopulárně a že budoucnost nemocnice leží na srdci mnoha lidem ve Vysokém Mýtě.

„Nakonec by na to doplatili všichni. Víme, jak se vyvíjí ekonomika zdravotnictví u nás.Nás by nemocnice stála ještě mnoho úsilí a i mnoho peněz,“ dodal Fencl.

Podle krajského radního Josefa Janečka, se radní Pardubického kraje ještě nemocnicí nezabývali.

„Vracíme se tam, kde jsme byli před dvěma měsíci. Rozhodnutí zastupitelů Vysokého Mýta beru na vědomí, i když vím, že moje vyjednávací pozice tentokrát bude těžší. Čekáme na oficiální dopis z Vysokého Mýta,“ řekl Janeček.

Nemocnice Vysoké Mýto

EVA MALÍNKOVÁ, Mladá fronta Dnes, 14.11.2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?