Nemocnice vybírá regulační poplatky jen přes automat

30. 6. 2010 8:39
přidejte názor
Autor: Redakce
Od zítřejšího rána zaplatí regulační poplatek každý, kdo přijde do prachatické nemocnice. "Kraj hrazení poplatků zrušil. Z čekáren ordinací proto zmizí darovací smlouvy. Posledním dnem, kdy budou poplatky hrazeny krajem, je středa 30. června," ujistil včera Deník ředitel akciové společnosti Nemocnice Prachatice Bohumil Ondřich.


Od zítřejšího rána tak návštěva nemocničního lékaře vyjde na třicet korun. Ale pouze v době od sedmi do sedmnácti hodin.

„Od páté hodiny vpodvečer musejí pacienti platit devadesát korun,“ upřesnil ředitel nemocnice. Jisté je, že lékaři nebudou peníze přijímat ve svých ambulancích.

Je možné poplatek uhradit pouze v automatu u recepce v hlavní budově nemocnice. Pacienti, kteří byli v nemocnici hospitalizováni, dostanou při odchodu fakturu za pobyt v nemocničním zařízení, který činí 60 korun za den.

„Pak už je na nich, zda ji ve stanovené lhůtě uhradí hotově na pokladně nemocnice, nebo bezhotovostním převodem,“ zmínil dvě varianty hrazení za pobyt v nemocnici Bohumil Ondřich.

V nemocniční lékárně je situace o trochu pozitivnější, už od 1. července začnou platit bonusy pro věrné zákazníky.

„Jde o dvacet procent slevy z doplatku na léky vydané na recepty nebo jedno procento věrnostní bonus z celkové ceny léků na recept, který bude zaznamenán na vydanou zákaznickou kartu. Věrnostní bonus bude možno využít na úhradu doplatků, případně k nákupu z volného prodeje,“ uzavřel Ondřich.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?