Nemocnice vykázala půlmilionový zisk

4. 3. 2011 8:06
přidejte názor
Autor: Redakce
Sedm milionů korun byl obrat, který novoměstská nemocnice vykázala v uplynulém roce. Účetní uzávěrka potvrdila zisk ve výši 538 tisíc korun.


„Nemocnice tak pokračuje v dlouholetém standardu vyrovnaného hospodářství,“ informoval mluvčí zařízení zřizovaného krajem Vysočina RomanKratochvíl.

„Hospodářský výsledek je důsledkem celé řady opatření.
Například k optimalizaci cen nakupovaných komodit již od roku 2004 využíváme elektronické aukce,“ řekla ředitelka nemocnice Věra Palečková.

20 tisíc pacientů

V ordinacích zdravotnického zařízení bylo v loňském roce ošetřeno celkem 181 024 pacientů. V lůžkových odděleních bylo hospitalizováno 19 921 osob.

„Průměrná doba hospitalizace byla 5,28 dne,“ uvedl Roman Kratochvíl s tím, že v sanatoriu na Buchtově kopci, které je součástí nemocnice, byla průměrná doba hospitalizace 45,03 dne.

V letošním roce se mohou pacienti těšit na kompletně dokončenou internu, která bude sloužit nejenom pro potřeby interního oddělení, ale i rehabilitace a neurologie. Rekonstrukce budovy interního oddělení vyjde na 422 milionů korun, třicet až čtyřicet procent z nich bude pocházet z evropských fondů.

Oficiální zahájení provozu nového pavilonu je naplánováno na konec října, nebo začátek listopadu, avšak někteří pacienti si už nové prostory vyzkoušeli. Většina z devadesáti lůžek, kterými objekt disponuje, je už v provozu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?