Nemocnice Zlínského kraje byly na konci listopadu v zisku 82 mil. Kč

19. 12. 2017 7:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice zřizované Zlínským krajem byly na konci listopadu v zisku 82 milionů korun. Loni ve stejném období zisk nemocnic činil přes 27 milionů korun, řekla mluvčí kraje Renata Janečková.


Všechny čtyři krajské nemocnice byly v letos na konci listopadu v zisku. Nejvyšší vykázala Uherskohradišťská nemocnice, a to 41 milionů korun.

Nejnižší zisk měla Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně (KNTB), jejíž hospodářský výsledek byl 397.000 korun. Hospodaření zlínské nemocnice se postupně zlepšuje, loni ve stejném období byla ve ztrátě přes 30 milionů korun. Ještě letos na jaře činila její ztráta 19 milionů korun, letos v září byla poprvé v plusu, a to ve výši 2,3 milionu korun.

Krajská rada v únoru odvolala předsedu představenstva KNTB Pavla Calábka, důvodem bylo také špatné hospodaření nemocnice. Krajské nemocnice nově vede společné představenstvo v čele s Radomírem Maráčkem, který byl dříve ředitelem lázní Karlova Studánka. Maráček na konci října předložil hejtmanovi Jiřímu Čunkovi (KDU-ČSL) generel rozvoje čtyř krajských nemocnic, kraj jej však zatím nezveřejnil.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?