Nemocnici úplně opustit nechci

3. 6. 2010 8:45
přidejte názor
Autor: Redakce
Na kandidátce ho voliči mohli najít až na devatenáctém místě. Díky preferenčním hlasům se ale MUDr. Pavel Antonín, primář gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Havlíčkův Brod, dostal za sociální demokraty do poslanecké sněmovny. „Cítím to tak, že přijmout mandát a zkusit to, prostě musím. Úplně opustit nemocnici ale nechci,“ uvedl Pavel Antonín pro Zdraví.Euro.cz


Jak reagujete na tento úspěch? Očekával jste, že se do poslanecké sněmovny dostanete?

Rozporuplně. Těší mě důvěra lidí, kteří mi věřili, nerad bych opustil práci, která mne naplňovala, a neočekával jsem to.

Jste rozhodnut mandát přijmout? Pokud ho přijmete, opustíte úplně nemocnici?

Cítím to tak, že přijmout mandát a zkusit to, prostě musím… Úplně opustit nemocnici ale nechci. Chci sloužit, mít klinické dny, tato práce je celý můj život. S primariátem skloubit určitě nejde a je nutné pověřit vedením oddělení někoho jiného.

Jak si vysvětlujete takový úspěch? Měl jste mnoho preferenčních hlasů…

Vysvětlení je jednoduché, většina lidí chtěla změnu. Proto nové tváře, nové strany, noví lidé. Celkový výsledek voleb jsem tak nějak předpokládal…. Ta touha po změně z lidí v okolí byla cítit. Jen doufám, že se najde mezi těmi ekonomicky zdatnými, co rozhodují, dost těch, kteří si budou uvědomovat, že matky na mateřských, staří a nemocní nejsou těmi, na kterých se nejsnáze ušetří….

Jak jste se k politice dostal? Jak dlouho v ní působíte?

Do lokální politiky jsem se dostal před 5 lety a druhý rok jsem krajský zastupitel a předseda zdravotní komise.

Jaké priority byste ve sněmovně prosazoval?

Chtěl bych se podílet na práci zdravotní komise a věnovat se tomu, čemu rozumím…

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?