Nemocnici v Chebu čeká první etapa rekonstrukce za 135 milionů Kč

25. 4. 2010 9:43
přidejte názor
Autor: Redakce
V nemocnici v Chebu, která je s nemocnicemi v Sokolově a v Karlových Varech součástí Karlovarské krajské nemocnice, začne letos první etapa rekonstrukce.


Za přibližně 135 milionů korun při ní bude upravena část pavilonu B, kde vznikne také centrální příjem pro pacienty. Stavební práce se budou provádět za provozu a mají skončit za rok a půl, informoval dnes ČTK krajský radní Jaroslav Bradáč.

Při první etapě rekonstrukce pavilonu B vzniknou rovněž nové prostory pro některé ambulance, objekt se dočká nových výtahů a především bude vybudován propojovací tunel s budovou C. Mezi těmito dvěma hlavními pavilony nemocnice dosud neexistuje krytá cesta, uvedl Bradáč. „To velmi komplikuje práci personálu a příjemné to není ani pro pacienty. Zvláště když musí absolvovat cestu mezi pavilony za špatného počasí,“ podotkl.

Po skončení první etapy budou následovat další, celkem by měly být zhruba čtyři. Přesný časový harmonogram ale ještě není stanoven. Bradáč odhaduje, že celkové náklady na všechny etapy modernizace chebské nemocnice dosáhnou asi 450 až 500 milionů korun. „Peníze na první etapu máme v rozpočtu, na další etapy budeme hledat zdroje krytí. Zkusíme nějaký dotační program, vyloučen v tuto chvíli není ani úvěr,“ dodal radní.

Karlovarský kraj jako vlastník krajské nemocnice, zahájil letos investiční projekty týkající se tohoto zdravotnického zařízení za minimálně 900 milionů korun. Nejnákladnější je výstavba nového pavilonu akutní medicíny v Karlových Varech, která si vyžádá v příštích dvou letech asi 591,7 milionu korun. Za 50 milionů korun pořídí kraj pro všechny tři nemocnice nové postele a 28 milionů korun stál nový počítačový tomograf v Karlových Varech.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?