Nemocnicím na severu Moravy hrozí nedostatek míst pro pacienty otrávené metanolem

11. 9. 2012 8:18
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnicím na severu Moravy hrozí nedostatek míst pro pacienty otrávené metanolem. Plně obsazená lůžka na specializovaných odděleních hlásí lékaři z Ostravy Fifejd i Orlové.


Zdravotníci v kraji jsou v kontaktu a vzájemně se informují, kde ještě mohou pacienty ve vážném zdravotním stavu přijmout. Potvrzuje Hana Buriová z krajského úřadu.

Hana BURIOVÁ, krajský úřad: Ještě to není mimořádná situace, to by potom vlastně spadalo celkově do krizového řízení, to by už signalizoval ředitel zdravotnické záchranné služby, ale určitě se v nemocnici ještě dovyptáme, jak na tom momentálně jsou.

Jana PETROVÁ, moderátorka: Alkohol prodávaný v jídelnách a restauracích začnou kontrolovat krajští hygienici. Dohodlo se s nimi na tom ministerstvo zdravotnictví. S kontrolami by měli začít během několika dnů. Podle šéfa resortu Leoše Hegera z TOP 09 by měli začít s nejvíce postiženými oblastmi.

Leoš HEGER, ministr zdravotnictví /TOP 09/: Na tom Ostravsku to začalo a těch lidí tam bylo nejvíce soustředí a myslím si, že je potřeba to udělat ve všech krajích, alespoň orientačně. Ten pokyn od paní doktorky Šedivé, která zastupuje hlavního hygienika, odešel dneska, tak ony se na to musí krajské hygienické stanice nějak trošku připravit, ale myslím si, že to nemusí trvat dlouho, že to bude. Ve dnech, kdy se to rozběhne.

Jana PETROVÁ, moderátorka: První výsledky kontrol hygieniků bychom mohli znát už ve středu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?