Než bude hotová koncepce, nechtějí zavírat oddělení

21. 1. 2009 9:30
přidejte názor
Autor: Redakce
Vedení Karlovarského kraje nechce do doby, než bude hotová krajská koncepce zdravotnictví, žádné rušení oddělení v KKN, a. s. "Krajská rada vyžaduje, aby do doby, než bude dokončena koncepce zdravotnictví, byl v KKN zajištěn dosavadní rozsah zdravotní péče," uvedl hejtman Josef Novotný...


Vedení Karlovarského kraje nechce do doby, než bude na přelomu dubna a května hotová krajská koncepce zdravotnictví, žádné rušení oddělení v Karlovarské krajské nemocnici, a. s. (KKN).

„Krajská rada vyžaduje, aby do doby, než bude dokončena krajská koncepce zdravotnictví, byl v KKN zajištěn dosavadní rozsah a kvalita zdravotní péče,“ uvedl karlovarský hejtman Josef Novotný (ČSSD). „Znamená to, že nechceme do vzniku této koncepce rušit nějaká oddělení, jak to v minulosti vedení KKN nekoncepčně předvádělo. Příkladem je zrušení neurologie v Chebu bez toho, aby se vědělo, co všechno to bude pro nemocnice znamenat,“ vysvětlovala krajská radní pro zdravotnictví Berenika Podzemská (hnutí Doktoři za uzdravení společnosti).

Krajští radní dále po managementu KKN požadují každý čtvrtrok vyrovnané výsledky hospodaření. „Nemocnice by měly vygenerovat tolik peněz, aby si vydělaly na svůj provoz,“ komentovala Podzemská.

„Zavázali jsme se, že bude v karlovarské nemocnici zachována kardiologie,“ dodal Novotný. Vedení KKN má od radních za úkol vylepšit personální situaci v nemocnicích kraje.

„Problém je v tom, že letos vyjde z karlovarské střední zdravotnické školy pouze pět absolventek,“ uzavřela Podzemská.

Právo

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?