Novinka. Lékaři budou posílat recept přes SMS

6. 1. 2009 8:26
přidejte názor
Autor: Redakce
V lékárnách se připravuje přelomová novinka. Kdo potřebuje předepsat lék a nechce čekat v ordinaci, dostane možnost nechat si ho poslat od lékaře SMS-kou nebo emailem. Vyplývá to z nových pravidel, podle nichž se od letošního roku řídí předepisování léků. Novinkou je takzvaný "elektronický recept"...


V lékárnách se připravuje přelomová novinka. Kdo potřebuje předepsat lék a nechce čekat v ordinaci, dostane možnost nechat si ho poslat od lékaře SMS-kou nebo emailem.

Vyplývá to z nových pravidel, podle nichž se od letošního roku řídí předepisování léků. Novinkou je takzvaný »elektronický recept«.

Až se nový systém úplně rozběhne, lékař napíše elektronický recept v počítači, odešle jej přes internet do lékárny a pacientovi sdělí jen krátký identicikační kód receptu. Pokud lékař pacienta zná a nemusí ho vyšetřit, může poslat kód na dálku přes mobil nebo email.

Lékárník podle kódu z textovky nebo z mailu recept vyhledá na čerstvě zřízeném serveru, který zřídil Státní ústav pro kontrolu léčiv 1. ledna.

Celý článek si můžete přečíst na serveru Hospodářských novin iHNED nebo ZDE.

Jiří Vítek, Hospodářské noviny

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?