Novojičínská nemocnice má nové přístroje za 80 milionů Kč

1. 12. 2010 8:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Komplexní onkologické centrum novojičínské nemocnice získalo novou zdravotnickou techniku za zhruba 80 milionů korun. Na nákup přispěly evropské fondy, a nemocnice tak od letošního srpna získala 14 nových přístrojů, řekl mluvčí nemocnice Miroslav Fajkus.


„Nesporným přínosem celého projektu je snadná a okamžitá dostupnost přístrojů pro lékaře a pacienty novojičínské nemocnice, protože doposud museli pacienti jezdit na vyšetření do vzdálených nemocnic po celém kraji i mimo něj,“ míní ředitel novojičínské nemocnice Tomáš Nykel.

Zdravotnické zařízení získalo například nový přístroj pro počítačovou tomografii určený zejména pro vyšetřování onkologických pacientů. Jeho předností je proti původnímu přístroji především vyšší rozlišovací schopnost. Navíc na něm bude možné vyšetřit více pacientů než doposud, čímž se zkrátí i objednací doby na vyšetření.

Čtveřice ultrazvukových přístrojů přibyla také na odděleních RTG, urologie, gynekologie a interny. Přístrojové vybavení dostaly i operační sály. Nemocnice má například také nový laser na plicní metastázy a další přístroje pro diagnostiku a léčbu nádorových onemocnění. „Díky novému vybavení se jednoznačně zkvalitní a urychlí diagnostika i léčba našich pacientů,“ dodal Nykel.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?