Nový Bydžov: nemocnice bez dětského oddělení

31. 3. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Po rozhodnutí valné hromady a. s. Novobydžovská nemocnice dochází dnes k zániku dětského oddělení v uvedené nemocnici, včetně činnosti tak zvaných specializovaných poraden. Právo o tom informovala ředitelka nemocnice Jana Fischerová...


„K poslednímu březnovému dnu dojde k uzavření lůžkového oddělení akutní i následné péče. Podle aktuálního zdravotního stavu budou pacienti buď předáni do domácího ošetřování či přeloženi do jiného zdravotnického zařízení, které jim poskytne adekvátní péči. Předběžně byly osloveny přednostka dětské kliniky hradecké fakultní nemocnice a primářka dětského oddělení jičínské nemocnice s žádostí o spolupráci. Obě přislíbily pomoc při zajištění kontinuity péče o pacienty,“ upřesnila ředitelka.

Nemocnice, jak již ředitelka uvedla, přestává provozovat specializované poradny. Všem praktickým lékařům pro děti a dorost je rozesílán dopis, v němž jsou o nově vzniklé situaci informováni a upozorňováni na existenci nejbližších pracovišť, která jsou schopna potřebnou péči zajistit - dětská klinika FN Hradec Králové, nemocnice Jičín, privátní alergologická poradna Nový Bydžov. Zdravotní karta bude zaslána nově zvolenému specialistovi na základě písemné žádosti buď jeho nebo rodičů dítěte.

„Dnes bude rovněž ukončen provoz dětského střediska pro děti a dorost doktorky Šafaříkové. Vzhledem k tomu, že dosud nebylo žádným z praktických lékařů pro děti a dorost iniciováno vypsání výběrového řízení na poskytování této péče, je nutné, aby došlo k registraci dětí u jiného praktického lékaře pro děti a dorost tak, aby byla zachována kontinuita péče o děti. Zdravotní karta bude zaslána nově zvolenému lékaři na základě písemné žádosti tohoto lékaře nebo rodičů dítěte,“ dodala Fischerová.

V průběhu dubna a května bude zajištěn nepřetržitý provoz dětské ambulance ve stávajících prostorách, v budově interny - přízemí. „V této době bude provedena studie vytíženosti a potřebnosti dětské ambulance v naší nemocnici a na jejím základě bude dále rozhodnuto o provozu ambulance. Nic se nemění na provozu ostatních oddělení a poraden nemocnice. A nic se také nemění na dostupnosti RLP, RZP a LSPP v regionu,“ uzavřela ředitelka nemocnice.

Vladimír Fořt, Právo

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?