Nový interaktivní web o drogách

2. 2. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Sdružení SANANIM spustilo nový web o drogách, který nabízí interaktivní způsob řešení drogové problematiky pro náctileté, školy a rodiče. Internetové stránky odrogách.cz obsahují legislativu, diskusní fóra, ale také modelové příklady z praxe...


Autoři textů použili osvědčený způsob demonstrativního řešení problémů, který je znám z moderních psychologických učebnic. Na konkrétních příkladech ukazují dané situace a možnosti, jak na vzniklý problém reagovat.

Například rubrika „Drogy ve škole“ obsahuje popis typických modelových situací, ke kterým může běžně ve školách dojít. Kapitola „Experimentátor“ líči případ patnáctiletého chlapce s dobrým prospěchem, který na lyžařském výcviku nabídne marihuanu svým spolužákům. Následuje řada možných reakcí učitelů, kteří tento problém zjistí. Jednotlivé reakce pak autoři detailně rozebírají a hodnotí - více ZDE.

„V přípravě je také interaktivní vzdělávací program pro školy, který bude uveden do provozu v průběhu prvního čtvrtletí letošního roku,“ uvedla Olina Kudová ze společnosti SANANIM.

Web je dělený do sekcí pro rodiče, učitele a náctileté. Každá skupina má mimo jiné také svá diskusní fóra. Vzhledem k tomu, že byl portál spuštěný teprve nedávno, na diskusní příspěvky se zatím teprve čeká.

Občanské sdružení SANANIM provozuje osm hlavních protidrogových programů:
Terénní programy (Praha) – pracuje s uživateli drog přímo na ulici

Kontaktní centrum (Praha) – zabývá se zejména snižováním rizik spojeným s užíváním drog a zprostředkováním léčby

CADAS (Praha) – Centrum ambulantní detoxifikace a substituce – unikátní nový projekt

Denní stracionář (Praha) – ambulantní léčba

Terapetická komunita Karlov – léčba mladistvých a závislých matek s dětmi – jedná se o projekt v České republice naprosto ojedinělý

Terapeutická komunita Němčice – dlouhodobá rezidenční léčba

Doléčovací centrum s chráněným bydlením (Praha) – následná péče po ukončení léčby

Drogové informační centrum – provozuje web drogovaporadna.cz.

(ivb), www.Zdravi.Euro.cz, 30.1 2004

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?