Nový ředitel nemocnice Planá udělal první změny

5. 2. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Nový ředitel Ladislav Vadlejch vyměnil management Nemocnice Planá. "První menší změny jsem už udělal, velké nás teprve čekají...


Planá - “ řekl. Do funkce ekonomické náměstkyně jmenoval dosavadní okresní zdravotní radovou Bělu Krejčovou a provozně technickým náměstem se stal Petr Mach.

Vedení nyní připravuje program revitalizace, který musí ředitel do 15. února předložit na ministerstvu zdravotnictví. Jedině za této podmínky lze doufat, že nemocnice získá finanční injekci pro vyvedení z krize. „Už v pátek jsem se setkal s primáři,“ řekl Vadlejch. „Požádal jsem je o návrhy, jak zvýšit výkony a jaká opatření provést k minimalizaci nákladů. Posoudíme je, budou námětem k diskusi a k následným změnám.“

O dalších opatřeních už má ředitel jasno. „Některá oddělení budou přemístěna. Prioritou bude nová budova, kde je spousta nevyužitého místa. Přestěhujeme tam gynekologicko porodnické oddělení. V uvolněných prostorách starého objektu instalujeme lůžka následné péče,“ uvedl. Kde získá finance na související stavební úpravy ale zatím neví. Zcela vyloučil, že by bylo některé z oddělení zrušeno. V prvé řadě je podle něj nutné zvýšit výkony a získat zpět důvěru pacientů. „Nastupuji do nemocnice s pocitem velké zodpovědnosti,“ řekl Vadlejch.

Zatím však nemohl odpovědět na otázku, která zajímá plánské zdravotníky - zda dostanou lednovou výplatu, nebo opět jen zálohu na plat a dlužní úpis.

MARIE PODZIMKOVÁ, Tachovský deník, 5.2.2002

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?