Nový ředitel Úrazové nemocnice chce vyměnit její vedení

6. 1. 2009 8:24
přidejte názor
Autor: Redakce
Nový ředitel Úrazové nemocnice v Brně Karel Doležal chce obměnit její vedení. Do konce týdne představí tým lidí, který zařízení povede. Dnes to řekl novinářům. Doležala do funkce ředitele dosadili brněnští radní, kteří jako zástupci města od ledna za nemocnici odpovídají. Ještě v prosinci spadala pod ministerstvo zdravotnictví...


Doležal dnes naznačil, že v novém vedení zasednou lidé, kteří se o existenci nemocnice zasadili. Demonstrace za zachování nemocnice a petiční akce organizovali hlavně odboráři.

„Zítra (v úterý) si musím promluvit se všemi pracovníky, kteří připadají v úvahu. Ten personál, který to tady vybojoval, tak samozřejmě (na to) bude s napětím čekat,“ uvedl Doležal. Spolupracovníkům prý slibuje práci ve vedení asi na tři měsíce, za tu dobu by měli radní vyhlásit výběrové řízení na nového ředitele a vybrat ho. Doležal dnes potvrdil, že se do soutěže přihlásí. „Je to velká výzva pro kohokoli,“ řekl.

Doležal do Úrazové nemocnice odešel z Brna-Žabovřesk, kde byl zvolen místostarostou za ČSSD. Dřív působil ve vedení Nemocnice Milosrdných bratří i na ministerstvu zdravotnictví.

Jako nový ředitel chce Doležal jednat se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou, s níž má nemocnice platnou jen půlroční smlouvu. Bude chtít rozšířit objem nasmlouvané péče, který pojišťovna od letoška o 66 ze 191 lůžek snížila. Řeší i personální obtíže - nemocnici k dnešku opustilo pět anesteziologů, kteří odešli do Fakultní nemocnice Brno. Jejich kolegové se podle ředitele zavázali, že si rozdělí služby, aby odchod nebyl na provozu nemocnice znát.

Úrazová nemocnice přešla pod Brno ze správy ministerstva zdravotnictví od 1. ledna. Na město ji převedl speciální zákon, který prosadili sociální demokraté. Ministerstvo zdravotnictví plánovalo nemocnici zrušit. Zaměstnanci nemocnice, zejména odboráři byli proti, organizovali petiční akce a demonstrace.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?