Nový test na virus SARS: výsledky do dvou hodin

15. 4. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Německá biotechnologická společnost začala s distribucí nového, mnohem rychlejšího testu na SARS. Test umí odhalit přítomnost protilátek už do dvou hodin. Dosud museli lékaři čekat na výsledky více než 10 dní...


Informoval o tom zpravodajský server BBC.

Test společnosti Artus dokáže odhalit přítomnost viru Corona, který je v současnosti považován za příčinu smrtelného onemocnění. Testovací set je distribuován zdarma.

Mluvčí Světové zdravotnické organizace (WHO) pro BBC uvedl, že vyhlídka standardizovaných testů je velmi dobrou zprávou. Zároveň přivítal, že se komerční společnosti zapojují do boje proti tomuto respiračnímu onemocnění.

Současná bilance:

SARS si už vyžádal celkem 144 lidí po celém světě. Jen za včerejšek oznámila autonomní vláda Hongkongu sedm dalších obětí smrtelného zápalu plic, což je dosud nejvyšší počet úmrtí za jediný den.

Čína včetně Hongkongu, Singapuru, Vietnamu a Kanady včera hlásily desítky nových případů onemocnění, jejichž celkový počet přesáhl už 3400.

Peking, který se až dosud snažil světu vsugerovat, že v Číně se epidemie omezila jen na jižní provincie a je už zažehnána, včera poprvé přiznal, že situace je vážná.

Generální tajemník KS Číny Chu Ťin-tcha na kontrole v hygienické stanici v Kantonu prohlásil, že na nádražích, v přístavech a na letištích budou vytvořeny karanténní zóny.

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY:

New test for Sars virus

www.WHO.org

www.Zdravi.Euro.cz, 15.4. 2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?