Novým šéfem Zdravotnického holdingu bude Martin Scháněl

17. 2. 2009 8:24
přidejte názor
Autor: Redakce
Novým ředitelem Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje, který řídí chod krajských nemocnic, se stane dosavadní vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Krajského úřadu Královéhradeckého kraje Martin Scháněl. ČTK o tom dnes odpoledne informoval mluvčí holdingu Lukáš Pochylý...


Scháněl by měl být ředitelem jmenován 24. února, od 17. února by se měl stát členem představenstva holdingu a zaujmout uvolněné místo po Vladimíru Drymlovi. „Scháněl se v oblasti zdravotnictví pohybuje řadu let a je s jeho problematikou dobře obeznámen. Podle dohody by měl po svém jmenování vedoucí funkci na kraji opustit, pro potřebu koordinace činností však zůstane zaměstnancem kraje na částečný úvazek,“ uvedl Pochylý.

Scháněl ve funkci ředitele nahradí Rostislava Všetečku (ODS), který na svůj post rezignoval 6. ledna. Důvodem jeho odchodu byly údajné politické tlaky od současného vedení kraje. Nové vedení hradeckého kraje, které již vyměnilo členy představenstva holdingu, upozorňuje, že hospodaření holdingu vykazuje kumulovanou ztrátu až 200 milionů korun. Předchozí vedení holdingu však mluví o vyrovnaném hospodaření.

V nemocnicích holdingu nyní probíhají audity, které by měly zmapovat stav jejich hospodaření. Holding funguje od ledna 2004 a řídí činnost krajských oblastních nemocnic v Jičíně, Náchodě, Trutnově a Rychnově nad Kněžnou včetně všech jejich pracovišť a také Městské nemocnice Dvůr Králové nad Labem. Celkem mají krajské nemocnice na 2000 lůžek a pracuje v nich přibližně 2500 zaměstnanců.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?