Nwelati špičkuje Ratha: Jsem ředitel nemocnice

1. 4. 2011 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
V půlhodinové přerušení práce a demonstraci lékařů i sester přeroste v úterý spor zaměstnanců Klaudiánovy nemocnice s vedením Středočeského kraje. Teď se však do celého sporu vložili také opoziční politici.


ODS kritizuje odvolání dvou primářů nemocnice, kteří organizovali petici proti tendru na stavbu nového pavilonu.

„Trestání zaměstnanců, kteří profesně nepochybili, za jejich názory je návratem do dob dávno minulých,“ řekl novinářům mladoboleslavský primátor a krajský zastupitel za ODS Raduan Nwelati.

Ten přešel do funkce primátora z pozice ředitele nemocnice a je de facto tedy jejím uvolněným šéfem. Ředitel nemocnice by podle něj měl své rozhodnutí přehodnotit a primářům se omluvit. Uvedl to v prohlášení, které zaslal Boleslavskému deníku.

Politizace?

„K tomu jen mohu říci, že nás velmi mrzí politizace celé záležitosti. Za názory nikoho netrestáme,“ uvedla mluvčí nemocnice Kamila Hamáčková.

Lékaři podle ODS údajně doplatili na to, že zorganizovali petici proti tendru na stavbu nového interního pavilonu za 450 milionů, kterou podepsalo šest stovek lékařů a sester. Odvolán byl primář operačních sálů a výběrové řízení bylo vypsáno i na šéfa neurologie.

ODS tvrdí, že kraj se snaží zaměstnance nemocnice zastrašit. Odvolání primářů bylo podle ní na popud hejtmana Davida Ratha (ČSSD).

Nwelati uvedl, že kvůli záležitosti navštíví šéfa nemocnice Ladislava Horáka. Je ale podle něj otázkou, zda pochodí, neboť personální věci má prý v nemocnici na starosti senátor Vladimír Dryml (ČSSD), jenž tam působí jako poradce pro restrukturalizaci.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?