Nymburk odvolal jednatelku nemocnice Alici Opočenskou

9. 4. 2015 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Město Nymburk odvolalo jednatelku nemocnice Alici Opočenskou. Podle starosty Tomáše Macha (ČSSD) byly důvodem rozpory ohledně rekonstrukcí pavilonů a komunikační bariéra mezi městem a nemocnicí. Opočenská se k odvolání nechtěla vyjadřovat.


Dočasnou jednatelkou bude členka dozorčí rady nemocnice Alena Havelková.

Nymburská nemocnice se už několik měsíců snaží dokončit rekonstrukci interního oddělení, která měla skončit už loni v září. Starosta Nymburka už dříve řekl, že projekt, podle kterého se rekonstrukce dělala, byl chybný a podceněný. Nyní se pracuje na novém. Celá stavba se tak dokončí minimálně s ročním zpožděním do konce tohoto roku. Investorem stavby je město, zadavatelem projektu byla nemocnice. Dosud se proinvestovalo zhruba deset milionů korun a další náklady si opravy zřejmě vyžádají.

„Z hospodářského hlediska jsem s prací paní jednatelky Opočenské spokojen, nemocnici dostala do kladných hodnot a velice jí za to děkuji. Důvodem ukončení naší spolupráce jsou názorové rozpory ohledně rekonstrukce pavilonů, které jsou do budoucna pro zařízení zásadní, a vleklá komunikační bariéra mezi městem a nemocnicí,“ řekl starosta. Úkolem Aleny Havelkové bude podle něj hlavně zajištění započatých stavebních prací a vypsání výběrového řízení na nového jednatele nemocnice.

„Jedním z prvních kroků nové jednatelky bude obsazení dosud nevyužité pozice ředitele. Tuto pozici bude dočasně zastávat stávající obchodně - ekonomický náměstek Miroslav Hladílek. Jeho úkolem bude především zabezpečení chodu nemocnice,“ řekl Mach.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?