Nymburk získal dotaci z EU 18,5 milionu na modernizaci nemocnice

25. 6. 2012 7:05
přidejte názor
Autor: Redakce
Nymburk získal evropskou dotaci 18,5 milionu Kč na modernizaci přístrojů v tamní nemocnici. Díky ní může město nakoupit vybavení radiodiagnostického a sonografického pracoviště za téměř 25 milionů. Nové zobrazovací přístroje by měly začít pacientům sloužit do konce roku, ČTK to v pátek potvrdila mluvčí městského úřadu Markéta Tomčíková.


„Moderní a plně digitální přístroje nám umožní rychlejší a kvalitnější diagnostiku a také například rychlejší definování změn zdravotního stavu. Bude to obrovské plus pro pacienty i lékaře, navíc naší nemocnici dovolí udržet diagnostickou část péče na standardní úrovni,“ komentovala získání dotace ředitelka nemocnice Alice Opočenská.

Žádost o dotaci z evropských fondů radnice podala 31. března a schválil ji výbor Regionální rady soudržnosti Střední Čechy. „Dotace pokryje 74 procent uznatelných nákladů celého projektu, což je pro město a hlavně pro naši nemocnici obrovská pomoc,“ řekl starosta Nymburku Miloš Petera.

Celková maximální cena nového přístrojového vybavení bude 24,974.400 korun. Nemocnice by měla podle Tomčíkové získat nový počítačová tomograf, rentgen a SONO na ultrazvukové vyšetření. Vedení města nyní zpracovává podklady pro vyhlášení výběrového řízení na dodavatele.

Zřizovatelem nemocnice je město Nymburk. Zajišťuje ambulantní a lůžkovou, základní, specializovanou diagnostickou a léčebnou péči, návazně také ošetřovatelskou a rehabilitační. První počítačový tomograf nemocnice zakoupila v roce 2000.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?