O ambulanci čínské medicíny v H. Králové je obrovský zájem

4. 11. 2015 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Zájem o léčbu v ambulanci tradiční čínské medicíny, která od 21. září funguje ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové, je obrovský. Ambulance má pacienty objednané do konce června, řekl ČTK vedoucí Česko-čínského centra tradiční čínské medicíny František Musil.


„Novým zájemcům již nedáváme konkrétní termíny, pouze tvoříme jejich seznam. Od 1. dubna by měl nastoupit druhý čínský lékař a počítáme s tím, že bychom tuto databázi potenciálních zájemců použili na saturování tohoto lékaře,“ řekl Musil. Ambulance je umístěná v budově kožní kliniky, Musil při otevření uvedl, že každý den vyšetří osm pacientů.

Většina zájemců o léčbu podle Musila přichází do ambulance tradiční čínské medicíny s bolestí. „Jedná se především o dlouhodobé bolesti pohybového aparátu,“ řekl Musil. Tradiční čínská medicína při léčbě využívá například akupunkturu, čínské byliny či baňkování.

Lidé mají velký zájem o léčbu tradiční čínskou medicínou, ačkoli vyšetření ani léčbu čínským lékařem nehradí pojišťovny, podle ceníku například pacient za vstupní a kontrolní vyšetření a pět ošetření akupunkturou zaplatí 4200 korun.

Ambulance spadá pod Česko-čínské centrum tradiční čínské medicíny, které vzniklo letos v červnu. Centrum zkoumá například vliv čínské medicíny na onkologické pacienty či nemocné roztroušenou sklerózou. Podle plánů by do tří let měla v hradecké nemocnici vzniknout klinika za zhruba čtvrt miliardy korun, která by se kromě léčby a výzkumu věnovala také pedagogickým aktivitám.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?