O partnerovi žatecké nemocnice rozhodnou zastupitelé

5. 10. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Nabídky dvou společností, které mají zájem stát se tzv. ekonomickým partnerem žatecké městské nemocnice, nést část nákladů a podílet se na jejím řízení, bude posuzovat komise složená ze zastupitelů města. Rozhodli tak ve středu žatečtí radní...


Žatec -

„Oslovíme zastupitele, aby jimi složená komise doporučila jednu ze společností,“ uvedl včera mluvčí radních Andrej Grežo. Pokud se zastupitelé pro jednu z přihlášených firem rozhodnou, začala by vyvíjet činnost současně s obecně prospěšnou společností Nemocnice Žatec od ledna 2002. Později vznikne jedna společná organizace, jejíž typ bude záležet také na rozhodnutí zastupitelů.

Do veřejné soutěže, vypsané v létě městem, se přihlásily společnosti Meditera, která spravuje již několik zdravotnických zařízení v ČR, a Gynex, což je sdružení lékařů a ekonomů soustředěných kolem jednoho soukromého gynekologa v Chomutově. Radnice uvažuje o ekonomickém partnerovi už od počátku letošního roku. Měl by městu pomoci nést miliónové náklady na provoz zdravotnického zařízení.

jih, Deník Lučan, 5.10.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?