O poznání hezčí nemocnice

5. 12. 2010 8:27
přidejte názor
Autor: Redakce
V poslední době získalo malováním a jinými údržbářskými pracemi nový kabát mnoho prostor Městské nemocnice Ostrava.


Provedeno bylo několik desítek akcí, které významně přispěly k celkovému zlepšení prostředí pro návštěvníky, hospitalizované pacienty i zaměstnance nemocnice. Všeobecné praktické lékařství změnilo celkovou dispozici a vznikly zde dvě nové sesterny.NaNeurologii, Ortopedii a Interně byly vytvořeny nebo rekonstruovány nadstandardní pokoje. Rekonstruovány nebo opraveny byly koupelny a sociální zařízení na chirurgických operačních sálech, lůžkové části Neurologie, lůžkové stanici ChirurgieEa dalších odděleních. Vymalováno bylo několik inspekčních pokojů a nejfrekventovanější oddělení nemocnice Centrální příjem s Emergency.

Prokoukly také lůžkové stanice Ortopedie a operační sály, nové nátěry dostaly dveře dvou stanic Chirurgie a úrazové chirurgie a Neurologie. Zaměstnanci i pacienti nemocnice jistě ocení také novou malbu chodby centrální šatny. V Léčebně dlouhodobě nemocných a na Rehabilitační a fyzikální medicíně byly instalovány nové masážní vany.

Nemocnice má nově vymalované koridory a spojovací chodby, které jsou pro snadnější orientaci pacientů nově rozděleny barevně. Kolem lůžkových částí směrem k rehabilitaci jsou modré, od rehabilitace ke kuchyni zelené, od interny žluté a dokončuje se zde orientační systém. Celkovou rekonstrukcí prošly náhradní zdroje elektrické energie. Nainstalováno bylo nové značení všech budov, orientační cedule na chodbě Centrálního příjmu, plánky nemocnice a dokončuje se systém směrovek k jednotlivým pavilonům. Přestěhováno bylo několik tun zdravotnické dokumentace do nově zrekonstruované moderní budovy archivu spisovny. Ve správní budově byly zprovozněny tři hostinské pokoje, vybaveny jsou čipovýmotevíráním dveří. V budoucnu by měly být využity nejen pro oficiální návštěvy nemocnice, ale také budou pronajímány blízkým mimoostravských pacientů.Na Centrálním příjmu s Emergency by do Vánoc měly být instalovány posuvné dveře, které přispějí ke snížení úniků tepla. Do konce roku zde budou upraveny toalety tak, aby dokázaly maximálně čelit útoku vandalů.
Připravuje se výměna oken na Chirurgii a úrazové chirurgii, Ortopedii a Neurologii.

V prvním čtvrtletí příštího roku by se mělo začít malovat na Interně, největším oddělení nemocnice. Končí zmapování kanalizačního řadu, který je v nedobrém stavu amána svědomí vlhnutí suterénních prostor. S těmito opravami je počítáno v průběhu dalších let.

Velkou investiční akcí je také rekonstrukce porodnické části Gynekologie a porodnictví, která byla zahájena minulý měsíc. Do konce roku by měla být také položena antistatická podlaha v gynekologické ambulanci.

Vareálu nemocnice jsou dvě budovy, které čekají na dořešení formalit, a jsou určeny k demolici.Vsoučasné době se opravuje fasáda na schodišti stravovacího provozu, práce však brzdí mrazivé počasí. Ale jakmile mrazy poleví, počítá se s dokončením opravy do jednoho týdne.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?