O titul Bezpečná nemocnice bude letos usilovat devět zařízení

14. 10. 2009 8:37
přidejte názor
Autor: Redakce
Do druhého ročníku celostátní soutěže Bezpečná nemocnice, kterou vyhlašuje kraj Vysočina, se přihlásilo se svými projekty devět nemocnic, o jednu více než loni. Krajští radní dnes jmenovali sedmičlennou hodnotící porotu.


Kromě předsedy Spojené akreditační komise ČR Davida Marxe v ní mimo jiné figuruje i ministryně zdravotnictví Dana Jurásková. Novinářům to řekl hejtmanův náměstek Vladimír Novotný.

Projekty by měly přispět ke zvýšení bezpečnosti pacientů v lůžkových zdravotnických zařízeních. Jejich součástí je mimo jiné také popis možného zavedení v jiných zdravotnických zařízeních.

Navrhovaná opatření by měla vést k minimalizaci možných chyb při poskytování zdravotní péče, například aby se při léčbě nemohly zaměnit některé úkony.

Soutěž vyhlásil kraj Vysočina poprvé loni září. Stala se další součástí procesu, který kraj zahájil po takzvaných heparinových vraždách v nemocnici v Havlíčkově Brodě a záměně dětí v třebíčské nemocnici.

Vítězem prvního ročníku se stala Fakultní nemocnice Ostrava. Mezi tři nejlepší zařadila odborná porota také projekty nemocnic v Jihlavě a v Havlíčkově Brodě.

Slavnostní udělení ceny hejtmana kraje Vysočina Bezpečná nemocnice se uskuteční 24. ledna 2010 v Horáckém divadle Jihlava. Tři vítězné projekty budou prezentovány o den později na třetím ročníku celostátní konference Dny bezpečí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?