Oba jsou v šoku. Jak hejtman, tak i ředitel turnovské nemocnice

15. 10. 2010 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Informace o vypovězení smlouvy turnovské nemocnice krajským záchranářům vyvolala ostré vyjádření hejtmana Libereckého kraje Stanislava Eichlera.


Ten je dle svých slov šokován postupem ředitele nemocnice Tomáše Slámy. Podle něj to povede pouze ke snížení akceschopnosti a prodloužení doby dojezdu k případům.

Nyní vyjíždí zdravotnická záchranná služba z Turnova, pokud bude vyjíždět až z Liberce nabere zpoždění minimálně patnáct minut, a to bude při záchraně lidských životů hrát významnou roli.

„Pokud nenajdeme trvalou adekvátní náhradu, tak bude muset záchranná služba dojíždět do Turnova až z Liberce a dalších výjezdových stanovišť. Zákonná patnáctiminutová doba sice bude dodržena, ale u případů, kdy jde o minuty, může jednání pana ředitele Slámy opravdu ohrozit současný komfort péče o pacienty. Nejsou to pozitivní zprávy pro záchranku, pro kraj, ale především pro občany Turnovska,“ upozorňuje Eichler.

Ředitel je v šoku

Na to však zareagoval Tomáš Sláma, ředitel turnovské nemocnice. Podle jeho vyjádření o přestěhování Záchranné služby z areálu jedná nemocnice se záchrannou službou již několik let.

„Jsem doslova šokován představou, že Liberecký kraj ústy svého hejtmana uvažuje o možném řešení výjezdů pro občany Turnova z Liberce! Má to snad znamenat, že Liberecký kraj není schopen zajistit pro Záchrannou službu několik místností pro lékaře a řidiče, včetně garáží pro sanity na Turnovsku?“ ptá se Tomáš Sláma.

Dále pak ve svém prohlášení vyzývá hejtmana, aby předložil důkazy ke svým tvrzením. Mimo to pak upozorňuje, že nepodložené výroky o ohrožení pacientů z Turnovska může být bráno jako trestný čin šíření poplašné zprávy.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?