Obavy lékařů zazní ve stanu

26. 5. 2010 8:33
přidejte názor
Autor: Redakce
Obavy lékařů a zdravotníků o chrudimskou nemocnici se pokusil v pondělí přímo "na místě činu" rozptýlit hejtman Pardubického kraje Radko Martínek. Setkání se zúčastnila také radní zodpovědná za zdravotnictví Markéta Tauberová.


K dohadům kolem zvažované rekonstrukce centrální sterilizace hejtman uvedl: „Nemám rád, když se do některých věcí plete politika jako ve vaší nemocnici. Se starostou Čechlovským jsem postoj kraje probíral, proto mě překvapují jeho reakce, které jen zbytečně vyvolávají neklid.“

Jeho slova doplnila radní Tauberová. „Nikdy jsme neuvažovali o tom, že sloučíme nemocnici s jinou. Víme, že potřebujete pro svou práci jistotu, tu vám zaručujeme. Vaše nemocnice má jasné, stabilizované místo, zdravotnictví je pro nás důležité jako celek,“ ubezpečila radní přítomné.

Chrudimští ale netvrdí, že kraj nemocnici rovnou sloučí či dokonce zruší. Město říká, že ubíráním oddělení a operativy se z nemocnice tak jako tak stane nakonec zařízení druhé kategorie, jež bude dál jen obtížně hájit holou existenci.

„Na dnešek jsme proto připravili protestní akci na Resselovo náměstí,“ říká rozhodně chrudimský starosta Jan Čechlovský. Podrobnosti k akci však sdělit nechce. Podle našich zjištění ale dnes vyroste v centru města stan s polním lazaretem, ve kterém nahlas zazní i názory samotných lékařů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?