Obejměme Zeměkouli – Pochod všech generací

1. 10. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Členové Národní sítě Zdravých měst ČR pořádají tuto sobotu akci zvanou Obejměme Zeměkouli - Pochod všech generací. Touto aktivitou se zapojí do celosvětového hnutí Pohybem ke zdraví, iniciovaného Světovou zdravotní organizací...


Nedostatek pohybu je jedním z negativním rysů současného způsobu života. Jak vyplývá z mezinárodního výzkumu WHO, 33% dotázaných uvádí, že denně tráví sezením 8 a více hodin, 31% respondentů používá pro cestu do práce auto nebo jim cesta pěšky trvá méně než 15 minut.

Přitom nedostatečná pohybová aktivita přináší řadu vážných zdravotních rizik, zejména nemoci srdce a cév a poruchy pohybového systému.

Na podporu pohybu a aktivního přístupu k životu v každém věku proto členové Národní sítě Zdravých měst ČR – Brno a Chrudim - pořádají tuto sobotu akci nazvanou Obejměme Zeměkouli - Pochod všech generací. Aktivitou se zapojí do celosvětového hnutí Pohybem ke zdraví, iniciovaného Světovou zdravotní organizací.

Organizátoři chtějí podpořit seniory i jejich příbuzné a nabídnout jim možnosti, jak žít aktivně a zdravě i ve vyšším věku. Naplánovaná je nejen procházka podzimní krajinou, ale i zajímavé doprovodné akce.

Brno

V Brně je Pochod všech generací tradičně součástí Brněnských dnů pro zdraví (26. 9. – 5. 10.), letos proběhne jeho 6. ročník. Trasa pochodu povede z Mariánského údolí v Brně-Líšni. Pro účastníky bude v době od 10.00 do 11.00 hodin připraven pestrý program, např. rozhovory se sportovci - olympioniky, ukázky cvičení pro každý věk, tipy pro zdravý životní styl, vystoupení folklórního souboru a taneční skupiny, občansko-právní poradna a měření krevního tlaku.

Zástupci Městské policie Brno budou zájemcům radit, jak chránit své zdraví a majetek. Pro nejmladšího a nejstaršího účastníka bude připraven dárek. V 11:00 hodin bude slavnostně zahájen pochod údolím Říčky ke známé Muchově boudě.

Chrudim

Zdravé město CHRUDIM uspořádá Pochod všech generací letos poprvé. Sraz účastníků bude před areálem AFK Chrudim od 8.30 do 10.00 hodin. V této době si zájemci budou moci nechat zdarma změřit krevní tlak, cholesterol a glykémii. Start pochodu bude v 10.00 hodin. Možnost účasti mají i handicapovaní občané. Z cílové stanice bude zajištěn autobus zpět do Chrudimi.

(ivb), www.Zdravi.Euro.cz, 1.10

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?