Objekt psychiatrie v Novém Městě n. Metují čeká oprava za 25 milionů korun

22. 9. 2011 8:49
přidejte názor
Autor: Redakce
Budovu psychiatrické kliniky v Novém Městě nad Metují na Náchodsku čeká rekonstrukce za 25 milionů korun. Opravy by měly začít v říjnu a skončit v dubnu příštího roku, pacienti se už přestěhovali do volných prostor v bývalé nemocnici v Opočně na Rychnovsku. Informoval o tom mluvčí kraje Imrich Dioszegi.


Prostory kliniky, která nabízí lidem zhruba tři desítky lůžek, nevyhovovaly současným potřebám. „Dosud bylo na jednom pokoji i sedm pacientů, po rekonstrukci by měly sloužit maximálně třílůžkové pokoje. Investice by měla také snížit náklady na provoz budovy,“ uvedla krajská radní pro oblast zdravotnictví Jana Třešňáková.

Dělníci v rámci rekonstrukce vymění okna, rozvody a také opraví střechu na budově psychiatrie. Novoměstská psychiatrie je součástí Oblastní nemocnice Náchod, která je největším oblastním zdravotnickým zařízením kraje. V rámci své spádové oblasti slouží zhruba 120 tisícům lidem a na svých odděleních nabízí 650 lůžek.

V Královéhradeckém kraji slouží psychicky nemocným pacientům například také psychiatrická klinika v hradecké fakultní nemocnici, její nová budova funguje od ledna 2009. Pavilon na místě původního nevyhovujícího objektu nabízí celkem šest desítek lůžek a jeho výstavba stála 185 milionů korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?