Od VZP odešlo v posledních měsících roku 70.000 lidí

15. 12. 2011 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Od Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) odešlo od počátku října do půlky prosince 70.000 pojištěnců, přišlo 5000. ČTK to řekl její mluvčí Jiří Rod.


Změny se evidují vždy za čtvrtletí, což byl i dosavadní termín k přestupu. Zvýšené počty odchodů z poslední doby přikládá mluvčí negativní kampani zaměstnaneckých pojišťoven.

Lidé měli v listopadu naposledy možnost rychle měnit pojišťovnu. Od 1. prosince se podmínky zpřísnily, nová je půlroční čekací lhůta a jeden termín přestupu 1. leden.

Po roce 2009 se podle mluvčího díky produktové změně nabídky a cíleným programům fondu prevence, jako jsou příspěvky na očkování či rehabilitačně kondiční aktivity, podařilo zastavit trend odchodů. Od začátku letošního roku až do 14. října měla VZP kladné saldo, tedy rozdíl mezi odchody, včetně zemřelých, a příchody, včetně narozených, 12.500 pojištěnců.

„Zvýšená odchodovost je důsledkem negativní kampaně některých zdravotních pojišťoven proti VZP, kterou jako nekalou označil i Svaz zdravotních pojišťoven, a také informační kampaně v některých médiích, která po oznámení vyčerpání rezerv zpochybňovala schopnost VZP hradit poskytnutou péči,“ řekl mluvčí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?