Odboráři z klatovské nemocnice žádají ministra o prošetření konkurzu

10. 8. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Ani organizace Lékařského odborového klubu (LOK) v Nemocnici s poliklinikou v Klatovech není spokojena s průběhem nedávného výběrového řízení na ředitele tohoto zdravotnického zařízení. Z konkurzu vyšel vítězně dosavadní vedoucí referátu státní sociální podpory klatovského okresního úřadu Kamil Kosturik, který se v úterý ujal funkce. Jak deníku včera potvrdil Michal Kravec, předseda klatovského LOK, odboráři zaslali ministrovi zdravotnictví Bohumilu Fišerovi dopis...


Klatovy - v němž ho žádají o prošetření okolností výběrového řízení.

„Sdělujeme ministrovi, že funkci ředitele považujeme za nejdůležitější a klíčovou z hlediska fungování nemocnice. Výběrové řízení jsme pozorně sledovali a jsme přesvědčeni o tom, že některé skutečnosti se odlišovaly od praxe, která výběrové řízení provází v jiných, mnohdy i významnějších zařízeních. Jediným kompetentním člověkem, který může naše pochybnosti buď potvrdit, nebo vyvrátit, je pro nás právě Bohumil Fišer,“ vysvětlil Michal Kravec.

Podobný názor na průběh výběrového řízení má i poslanec Parlamentu ČR Milan Ekert (ČSSD), který se se svým podezřením před několika dny rovněž obrátil na šéfa českého zdravotnictví. Stejně jako členové LOK má výhrady ke způsobu obsazení výběrové komise a také k podobě inzerátu, který se objevil v tisku a informoval veřejnost o vyhlášeném výběrovém řízení.

Nový ředitel nemocnice Kamil Kosturik přesné znění dopisu odborářů ještě včera neznal. Proti zásahu ministerstva zdravotnictví v podobě prošetření výběrového řízení však nic nemá.

„V každém případě bych však byl rád, kdyby se celá záležitost prošetřila co nejrychleji. Vše by mělo být vyjasněno co nejdříve. Současná atmosféra k ničemu dobrému nevede,“ konstatoval Kamil Kosturik.

IVANA HARANTOVÁ, Klatovský deník, 10.8.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?