Odborníci pohovoří o prevenci rakoviny

19. 4. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Podpora zdraví a prevence nádorových onemocnění je tématem IX. celostátní konference, kterou 25. a 26. dubna pořádá liberecká Krajská hygienická stanice v kongresovém sále Centra Babylon...


Na programu jsou přednášky odborníků z Masarykova onkologického ústavu v Brně, Fakultní nemocnice v Hradci Králové, onkologické kliniky vojenské fakultní nemocnice, Státního zdravotnického ústavu i zahraničních hostů. Přednášky a následující diskuse se budou týkat zejména možnosti včasného odhalování nejčastějších nádorových onemocnění a to už v primární lékařské péči. Další sdělení jsou připravena o karcinomu prsu, tlustého střeva a děložního čípku a onkologické genetiky. Součástí konference je i odborný seminář, pořádaný ve spolupráci se Světovou zdravotnickou organizací v rámci projektu Národního programu zdraví. Tam najdou posluchači kupříkladu odpovědi na otázky o preventivních prohlídkách a úloze zdravotních sester.

První letošní lékařská konference v Liberci je zařazena do kontinuálního vzdělávání lékařů. Úvodu konference se zúčastní hlavní hygienik ČR MUDr. Michal Vít a uznávané kapacity v tomto medicínském oboru.

jav, Liberecký den, 19.04.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?