Odpověď prezidenta ČLK doc. Šmuclerovi

25. 2. 2011 10:30
přidejte názor
Autor: Redakce
Vážený pane docente, nejsem zvyklý vyměňovat si s někým otevřené dopisy, ale nezbývá mi nic jiného než přistoupit na Vámi zvolenou formu komunikace.


Jsem rád, že i Vy oceňujete význam akce „Děkujeme, odcházíme“, díky které lůžková zdravotnická zařízení získají do konce roku 2011 na každého lékaře zaměstnaného v úvazku 1,0 částku 110 tisíc Kč, přičemž tyto peníze musí být použity na zvýšení tarifních platů lékařů, případně na zvýšení základních složek mzdy, a to vždy bez krácení jejich pohyblivých složek či osobních příplatků.

Máte pravdu, že LOK-SČL podporovaný Českou lékařskou komorou prosadil toto zvýšení úhrad pro všechny typy lůžkových zdravotnických zařízení a to bez ohledu na formu vlastnictví, tedy nejenom pro nemocnice akutní péče, ale též pro LDN a OLÚ, přičemž zvýšení platů se týká i lékařů zdravotnické záchranné služby.

Máte rovněž pravdu i v tom, že zvýšení platů vybojoval LOK-SČL také pro stomatology, tedy i pro Vás, a to bez ohledu na skutečnost, že mezi členy LOK-SČL ani mezi členy ČLK není jeden jediný stomatolog.

Děkuji za připomenutí, že úkolem ČLK je garance kvalitní lékařské péče. V této souvislosti si Vám dovoluji nabídnout, že ČLK provede bezplatně personální audit v nemocnici Mariánské Lázně, jejímž jste spolumajitelem.

Věřím, že naši nabídku využijete k tomu, abyste rozptýlil pochybnosti o personální situaci v této nemocnici. Pokud nemocnice Mariánské Lázně vyhoví požadavkům doporučení ČLK, nic nebude bránit tomu, aby od České lékařské komory bezplatně získala certifikát kvality „Nemocnice 21. století“.

Potřebné dokumenty a informace můžete získat na webových stránkách ČLK, prostřednictvím našeho sekretariátu nebo přímo od viceprezidenta ČLK MUDr. Zdeňka Mrozka, PhD.

S pozdravem,

MUDr. Milan Kubek, prezident České lékařské komory

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?