ODS proti krácení rozpočtu kraje

23. 6. 2009 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
"Nesouhlasíme s krácením rozpočtu téměř o 84 miliónů korun, protože podobná částka byla vyčleněna na placení poplatků ve zdravotnictví a zvýšení mezd zdravotnických pracovníků," řekl Právu Miroslav Mareš, člen Klubu ODS zastupitelstva Pardubického kraje...


ODS odmítla rozpočet, který předložili sociální demokraté zastupitelstvu Pardubického kraje. Občanští demokraté nesouhlasí s krácením rozpočtu ani s odebíráním finančních rezerv školám.

„Nesouhlasíme s krácením rozpočtu téměř o 84 miliónů korun, protože podobná částka byla vyčleněna na placení poplatků ve zdravotnictví a zvýšení mezd zdravotnických pracovníků,“ řekl Právu Miroslav Mareš, člen Klubu ODS zastupitelstva Pardubického kraje.

„Kraj obeslal města s žádostí o pomoc při financování hospice v Chrudimi, kde údajně chybí 20 miliónů, které kraj nemá. Na druhou stranu jsme byli ubezpečováni, že hrazení poplatků za občany není problém, že ČSSD našla v rozpočtu kraje rezervy, že kraj má peněz dost. Nyní se ukazuje opak,“ doplnil Martin Košťál (ODS), starosta Lanškrouna. Finance podle ODS chybějí i ve školství. Podle nich například Gymnázium Holice by tak přišlo o 4,5 miliónu korun, ZUŠ Ústí nad Orlicí o 2,5 miliónu korun a Střední odborná škola strojní a elektrotechnická v Pardubicích o 1,5 miliónu.

Bývalý hejtman Ivo Toman (ODS) apeloval zejména na radu kraje, aby nerezignovala na výstavbu nové odbavovací haly na letišti v Pardubicích a na podporu výstavby krajského justičního paláce. Nelíbí se mu ani rozhodnutí rady o ukončení činnosti společnosti EVO Pardubice, která pracovala na projektu energetického využití komunálního odpadu v kraji.

„Je to velká škoda vzhledem k tomu, že kraj se tomuto projektu věnoval od dob svého vzniku. Stálo to mnoho času, energie i finančních prostředků,“ připomněl Toman.

René Chvalina, Právo

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?