ODS v Brně je proti prodeji části budovy Polikliniky Zahradníkova

28. 4. 2010 8:33
přidejte názor
Autor: Redakce
Brněnští občanští demokraté jsou proti prodeji části budovy Polikliniky Zahradníkova. Radniční koalice pod vedením ČSSD plánuje budovu opravit a její nezrekonstruovanou část, kterou lékaři nebudou využívat, prodat.


Podle zastupitele Roberta Kotziana a lídra ODS v komunálních volbách by však celý komplex měl zůstat v majetku města. Měl by sloužit zdravotnictví, řekl novinářům.

„Nikde není napsáno, že tam nebudou moci přicházet další lékaři. Pro lékaře je to atraktivní, mohou si tam snadno domluvit zástupy po dobu dovolené,“ uvedl Kotzian.

Zároveň kritizoval koncepci zdravotnictví, s níž nedávno přišel primátorův náměstek Daniel Rychnovský (KDU-ČSL) a kterou vzali na vědomí zastupitelé. Podle Kotziana nejde o reálnou koncepci.

Nová koncepce prý bude jednou z prvních věcí, s níž občanští demokraté přijdou po obecních volbách. Chtějí je vyhrát a po čtyřech letech v opozici znova obsadit místo primátora.

Z Polikliniky Zahradníkova se v poslední době stalo politické téma. Rychnovský nedávno odvolal ředitelku Kateřinu Vomelovou, zdůvodnil to mimo jiné její nedostatečnou komunikací. Vomelová označila odvolání za politický krok, je členkou ODS. Občanští demokraté se za ni postavili.

Jediné, na čem se Rychnovský s občanskými demokraty shodne, je možnost privatizace jednotlivých ambulancí v poliklinice. „Proti tomu my nejsme,“ řekla šéfka klubu zastupitelů ODS Jana Bohuňovská.

Občanští demokraté dnes zmínili i Úrazovou nemocnici, jejíž převedení ze státu pod správu Brna prosadili především sociálnědemokratičtí zákonodárci. Město nyní nemocnici poskytuje například dotace na nutné modernizace a půjčuje jí na provoz.

„Pokud si město vzalo Úrazovou nemocnici, která má budovy podstatně víc zchátralé, na toto zařízení (Polikliniku Zahradníkova) se mělo také pamatovat,“ dodala Bohuňovská.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?