ODS varuje před zestátněním zdravotnictví

5. 2. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
"Musíme odmítnout snahy vlády směřující k zestátnění zdravotnictví a celou tzv. střednědobou koncepci zdravotnictví současného ministerstva," řekl předseda ODS M. Topolánek. Jeho obavy sdílí i prezident České stomatologické komory..


Obavy ze zestátnění zdravotnictví vyslovil předseda ODS Miroslav Topolánek po setkání vedení strany s řediteli zdravotních pojišťoven a představiteli organizací poskytovatelů zdravotní péče.

Po jednání, jehož se zúčastnili i hejtmané ODS, Topolánek mimo jiné prohlásil:

„Varujeme před záměrem vlády vyčerpat rezervy veřejného zdravotního pojištění, ovládnout orgány zdravotních pojišťoven úředníky vlády a zrušit samosprávné veřejné zdravotní pojištění,“ říká Topolánek a dodává: „Musíme odmítnout snahy vlády směřující k zestátnění zdravotnictví a celou tzv. střednědobou koncepci zdravotnictví současného ministerstva zdravotnictví.“

Jeho obavy sdílí i prezident České stomatologické komory Jiří Pekárek. „Nejvíce ze všeho nás trápí, že se necítíme žít v právním státě. Pokud legislativní rada vlády řekne, že připravovaná vyhláška je v rozporu se zákony této země a ministerstvo ji přesto vydá, pak opravdu máme pochyby, zda je všechno v pořádku,“ uvedl J. Pekárek.

(jp), www.Zdravi.Euro.cz

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?