Onkologicky nemocní budou mít v Třebíči svůj první ples

17. 1. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Lidé, kteří onemocněli rakovinou, budou mít v Třebíči svůj první ples. Pro nemocné, jejich rodiny a přátele ho připravuje třebíčské sdružení Žít pro radost. Uskuteční se dnes od 20:00...


TŘEBÍČ - Lidé, kteří onemocněli rakovinou, budou mít v Třebíči svůj první ples. Pro nemocné, jejich rodiny a přátele ho připravuje třebíčské sdružení Žít pro radost.

Uskuteční se v pátek od 20:00 v městském kulturním zařízení Forum na Masarykově náměstí. „Návštěvníci plesu mohou kromě předtančení a módní přehlídky před půlnocí zhlédnout i vystoupení břišní tanečnice,“ řekla členka sdružení Věra Brabencová.

Sdružení, založené loni v létě, se zabývá podporou zdravého životního stylu. Pro epileptiky a onkologicky nemocné připravuje mimo jiné pravidelná cvičení jógy a tai-či, která potlačují stres a nastolují psychickou rovnováhu.

„Poskytujeme také regenerační a aromaterapeutické masáže a lymfodrenáže,“ uvedla Brabencová. Sdružení velmi úzce spolupracuje s Ligou proti rakovině.

Pravidelných setkání a nabízených služeb využívá podle ní několik desítek lidí převážně z Třebíče. Sdružení však nabízí spolupráci i nemocným lidem ze širšího regionu. Na letní období připravuje další setkání svých příznivců s celodenním programem. „Do budoucna uvažujeme o pořádání celodenních akcí jednou za

čtvrt roku,“ dodala Brabencová.

Sdružení jako nezisková organizace funguje díky grantům vypisovaných městem, krajem i státem. Třebíčsko patří v republice mezi regiony s průměrným výskytem zhoubných nádorů.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?