Operace na čerstvém vzduchu

11. 6. 2010 8:23
přidejte názor
Autor: Redakce
Opočnem hýbe už několik měsíců otázka: Zavřít, či nezavřít lůžkové chirurgické oddělení? Posledním pokusem zvrátit jazýček vah k variantě zachovat stávající zdravotní péči v Opočně je akce s názvem Vynášení pacienta na čerstvý vzduch a první operace pod širým nebem. Protestní happening opočenských lékařů podporuje opočenská radnice.


„Průvod s pacientem vyrazí z areálu nemocnice v pondělí 14. června v 15 hodin za doprovodu břeskné dechovky, poté dorazí do provizorní polní nemocnice na Kupkově náměstí, kde proběhne následná operace žlučníku,“ zvou k protestnímu setkání pořadatelé.

„Přijďte ukázat zodpovědným lidem, kteří zasednou o tři dny později v Hradci Králové, aby rozhodli o osudu naší chirurgie, že vám to není jedno,“ vyzývají.

„V práci si vezmu volno, určitě se zúčastním. Nedovedu si představit, že by to všechno měl pokrýt Náchod. Už teď se tam čeká dlouho, a jeli jste tam někdy? Kolikrát se už od Branky popojíždí, jezdí tam hodně kamionů, jsou tam zácpy. Dokážete si představit, že vezete někoho, kdo má bolesti a potřebuje akutní pomoc,“ tvrdí obyvatelka Opočna.

Plánové operace v nemocnici v Opočně budou pokračovat do konce letošního června.

Provoz operačního sálu, který dle kontroly hygieny nesplňuje hygienické podmínky, se má s koncem června zastavit.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?