Opilý muž napadl posádku pražské záchranky

5. 3. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Opilý muž napadl v noci na pátek posádku pražské záchranné služby, která ho převážela z interny Vinohradské nemocnice na novou záchytku na Bulovce. Jeden ze záchranářů je hospitalizován, druhý utrpěl šok a také musel být ošetřen v nemocnici, uvedl ředitel pražské záchranky Zdeněk Schwarz...


„Byla to posádka převozové služby, která muže převážela z vyšetření na interně,“ uvedl Schwarz s tím, že zpočátku nic nenasvědčovalo agresivnímu chování. „Normálně s nimi komunikoval, všechno bylo v klidu,“ poznamenal.

Znenadání opilý muž vykopl zadní okno sanitky a napadl i oba záchranáře. Podle Schwarze dochází k útokům na posádky v podstatě každý týden. „Hospitalizací to skončilo až dnes,“ dodal s tím, že všichni jeho podřízení již prošli výcvikem základů sebeobrany.

DÁLE ČTĚTE:
Jak poznat opilce
Reakce na rozhovor s Z. Schwarzem
Záchranáři jsou podceňováni
On-line rozhovors ředitelem pražské záchranné služby

Opilec poničil také vybavení sanitky, policie škodu vyčíslila předběžně na deset tisíc korun. V současné době policie vyslýchá agresivního mladíka, napadené i svědky, sdělil mluvčí pražské policejní správy Ladislav Bernášek. Násilníka policie podezřívá z poškozování cizí věci a ublížení na zdraví. „Ještě se to může změnit, až budou hotové ty výslechy,“ dodal Bernášek.

Mezi nejznámější případy napadení záchranářů patří případ z loňského dubna, kdy v Praze napadli posádku záchranné služby opilí muži po autonehodě a zranili zasahujícího lékaře.

www.Zdravi.Euro.cz, ČTK, Novinky,

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?