Oprava budovy polikliniky bude stát přibližně osmnáct miliónů korun

11. 7. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
"Náklady ve výši osmnáct miliónů korun představují částku, která by značně ovlivnila rozpočet města na několik let. Při setkání s jednatelem Sdruženého ambulantního zařízení Otakarem Sotonou došlo ke sblížení stanoviska města a společnosti. Byl předložen návrh, aby se lékaři podíleli na rekonstrukci předplaceným nájemným na dobu šesti let...


Česká Třebová - Členové rady a zastupitelstva města se koncem prvního pololetí intenzivně zabývali rekonstrukcí budovy polikliniky v Masarykově ulici.

Celkové náklady na úpravy vyčíslila připravená studie na 18 miliónů korun. Všechny práce by se nemusely provést najednou. Budova je majetkem města, společnost Sdružené ambulantní zařízení platí městu nájem podle tabulky určené před deseti lety, a to konkrétně 190 korun za metr čtverečný.

Budova již v současné době nevyhovuje potřebám zdravotnictví v České Třebové.

„Náklady ve výši osmnáct miliónů korun představují částku, která by značně ovlivnila rozpočet města na několik let. Při setkání s jednatelem Sdruženého ambulantního zařízení Otakarem Sotonou došlo ke sblížení stanoviska města a společnosti. Byl předložen návrh, aby se lékaři podíleli na rekonstrukci předplaceným nájemným na dobu šesti let. Získala by se tím částka čtyři a půl miliónu, práce by začaly v příštím roce a skončily by v roce 2005, a to za stálého, byť omezeného provozu v objektu,“ upřesnil starosta města Jiří Pásek.

Lékaři se vyjádří do poloviny srpna k tomuto návrhu, pak se bude pokračovat v jednání.

„Pokud bude návrh města akceptován, bude město požadovat časovou záruku nájemního vztahu, neboť budova bude vybavena jednoúčelově pro potřeby zdravotnické péče,“ pokračoval Jiří Pásek.

Pokud by lékaři ze společnosti Sdružené ambulantní zařízení návrh města o předplacení nájemného akceptovali, město by přidalo tři milióny korun, takže příští rok by začala tolik potřebná rekonstrukce objektu s částkou sedm a půl miliónu korun. Každý další rok by město vložilo do stavebních úprav po třech miliónech.

Orlické noviny, 10.7.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?