Oprava interny v nymburské nemocnici bude stát přes 20 mil. Kč

10. 4. 2015 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Nymburk zaplatí za rekonstrukci interního oddělení nemocnice více než 20 milionů korun, plánoval přitom sedm milionům. Rekonstrukce měla skončit loni v září, ve středu byla zejména kvůli komplikacím s pracemi odvolána jednatelka nemocnice Alice Opočenská.


Podle nového harmonogramu by opravy interny měly skončit ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku, řekl na tiskové konferenci města starosta Tomáš Mach (ČSSD).

Dočasnou jednatelkou nemocnice je nyní dosavadní členka dozorčí rady nemocnice Alena Havelková. Jejím úkolem bude hlavně zajištění započatých stavebních prací a vypsání výběrového řízení na nového jednatele nemocnice. „Dá se říct, že nepředpokládám, že bych rozjížděla něco nového,“ řekla novinářům.

Starosta už dříve řekl, že projekt, podle kterého se rekonstrukce dosud dělala, byl chybný a podceněný. Náklady se měly pohybovat kolem sedmi milionů korun. Dosud se proinvestovalo zhruba 11 milionů korun. Na zbývající práce se bude dělat nové výběrové řízení a podle odhadu starosty bude třeba investovat ještě asi jednou tolik.

„Teď máme zpracovanou dokumentaci pavilonu B, C a D, která je schválena i stávajícím vedením nemocnice i paní jednatelkou,“ řekl Mach. Podle něj bude po rekonstrukci většina pokojů vybavena vlastním sociálním zázemím.

Stavební práce na rekosntrukci interny byly zastaveny. „Teď čekáme, až nám firmy, které nasmlouvala paní jednatelka, dodají zbývající dokumentace,“ řekl starosta.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?