Opravy dětského oddělení v Krnově polkly deset milionů

6. 6. 2010 8:34
přidejte názor
Autor: Redakce
Dětské oddělení krnovské nemocnice, které se opravuje od října loňského roku, už se začíná dostávat do finálního stádia oprav.


Novým kabátem se může pochlubit přístavba dětského oddělení krnovské nemocnice. Rekonstrukce zde probíhá od loňského října a spolykala již deset milionů korun. Nyní stavba dostává finální vzhled. Termín ukončení stavby se plánuje již na letošní listopad.

„Dokončena je střecha, obvodové zdivo i zateplení budovy, jsou vyměněna okna, rozvody elektřiny i vody, veškeré odpady a nechybí už ani vnitřní příčky,“ uvedl provozně ekonomický náměstek Lumír Šiška. Stavbou sedlové střechy získá oddělení tolik potřebné čtvrté nadzemní podlaží, kde bude vybudováno dětské rehabilitační centrum. Zásadní novinkou dětského oddělení bude zlepšení podmínek pro hospitalizované děti, které mohou svůj pobyt sdílet v doprovodu rodiče nebo příbuzného.

Dojde také ke změnám v rozmístění jednotek ambulance, jednotky intenzivní péče a standardního lůžkového oddělení. Nově zrekonstruované oddělení tak bude poskytovat veškerou péči dětským pacientům s různými zdravotními problémy, s diagnózami neurologickými, ortopedickými, služby nabídne i pacientům alergickým a často nemocným.

Dětská jednotka je momentálně přestěhována do druhého patra hlavní budovy. „Přestěhováním provozu dětského oddělení došlo jen k minimálnímu omezení počtu lůžek.

Při krátké době hospitalizace se výrazně neprojevily žádné potíže v plynulosti příjmu malých pacientů,“ konstatovala primářka dětského oddělení Marie Žaloudíková. Nadále jsou do nemocnice přijímány i maminky doprovázející nemocné děti. Celková rekonstrukce a inovace dětského oddělení v Krnově by měla přijít na zhruba osmdesát milionů korun. Velká část finančních nákladů, sedmdesát dva milionů korun bude investicí Moravskoslezského kraje, o zbývající část bylo zažádáno z fondů Evropské unie.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?