Organizační změny v Sanofi ČR

24. 11. 2015 8:03
přidejte názor
Autor: Redakce

Novým výkonným manažerem skupiny Sanofi v ČR, jejíž součástí je také Zentiva, se od ledna 2016 stane současný ředitel divize volně prodejných léků Mykola Melnyk, který zároveň nadále povede svou stávající divizi.




Sanofi oznámila novou organizaci svého mezinárodního působení, která na úrovni jednotlivých zemí již neobsahuje pozice generálních ředitelů. Dosavadní ředitel Sanofi v ČR a na Slovensku MUDr. Ivo Žídek se proto po vzájemné dohodě s managementem globální skupiny Sanofi rozhodl firmu na konci roku opustit.
Mykola Melnyk (1979) působí ve skupině Sanofi v ČR a na Slovensku od září 2014 jako ředitel divize volně prodejných léků. Svou kariéru v Sanofi začal v roce 2007 jako šéf marketingu ukrajinské pobočky. O dva roky později se stal ředitelem divize volně prodejných léků Sanofi na Ukrajině a od roku 2012 byl obchodním ředitelem divize volně prodejných léků Sanofi pro Eurasii, Afriku, Střední východ a jihovýchodní Asii se sídlem v Paříži. Od roku 2013 byl navíc jako výkonný ředitel zodpovědný za produktové portfolio volně prodejných léků Sanofi v regionu střední a východní Evropy. „Naší klíčovou prioritou je zavádění nových inovativních léků a vakcín, a proto jsme na globální úrovni přistoupili k rozsáhlé restrukturalizaci, jejímž výsledkem je vznik pěti specializovaných obchodních jednotek, které nám umožní efektivněji se zaměřit na klíčové růstové platformy,“ uvedl Mykola Melnyk. „Vést firmu v období takových strukturálních změn je veliká čest i zodpovědnost, zejména s ohledem na solidní základy, na nichž Sanofi vybudoval MUDr. Žídek,“ doplnil.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?