Orling letos počítá s dalším růstem tuzemských tržeb

24. 11. 2015 8:03
přidejte názor
Autor: Redakce

Přibližně 127 tun přírodních kolagenních doplňků stravy pro komplexní výživu a regeneraci kloubního systému lidí a zvířat dodá na náš a zahraniční trhy v roce 2015 společnost Orling z Ústí nad Orlicí.




Toto množství představuje asi 442 tisíc různých balení výrobků. V porovnání s loňskými výsledky, kdy Orling prodal 120 tun speciálních přípravků pro humánní a veterinární užití, se jedná o 6% nárůst. Informovala o tom spolumajitelka a jednatelka společnosti Ing. Kateřina Marie Dušková s tím, že letos Orling předpokládá celkový obrat 73 milionů korun s polovičním podílem exportu. Své kolagenní doplňky stravy pro komplexní výživu kloubů a pohybového systému společnost vyváží do Srbska, Chorvatska, Polska, Bulharska, Ruska, Litvy a Lotyšska, ale také třeba do Turecka, Vietnamu nebo Číny. „Letošní šestiprocentní navýšení prodejů očekáváme na českém trhu. Už loni nám tuzemské tržby vzrostly meziročně téměř o desetinu,“ říká Ing. Dušková.
Orling s pouhými 35 zaměstnanci patří k největším světovým výrobcům kombinovaných kolagenních přípravků. Významnými tuzemskými odběrateli výrobků firmy jsou ViaPharma, Phoenix lékárenský velkoobchod, Pharmos, Alliance Healthcare, Noviko nebo Vivantis. Asi desetinu celkových tržeb firma Orling realizuje prostřednictvím e-shopu, kde letos počítá s meziročním nárůstem prodeje o 10 %. Kromě českých zákazníků si její doplňky stravy z Ústí nad Orlicí přes internet obstarávají i zájemci z Německa, Rakouska, Francie, Finska, ale také třeba z Viet namu nebo Austrálie.
Orling, s. r. o., působí v oboru od roku 1992. Firmu spoluzakládal významný český revmatolog a přední světový odborník na biochemii pojivových tkání prof. MUDr. Milan Adam, DrSc., který v roce 2003 v Paříži obdržel prestižní cenu UNESCO za celoživotní přínos lékařské vědě.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?