Ostravské oční centrum podalo trestní oznámení na dva lékaře

2. 8. 2010 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Ostravské oční centrum 1. oční ve Vítkovické nemocnici podalo trestní oznámení na dva lékaře. Údajně fingovaně předepisovali drahé oční léky pacientům.


Centru tím vznikla škoda několik milionů korun.

Celý případ vyšetřuje policie. ČTK to sdělila Hana Szotkowská, mluvčí zdravotnického holdingu AGEL, jehož součástí oční centrum je.

Lékaři údajně vypisovali léky na recepty od roku 2008 do letošního května pro lékárnu, ve které jsou oba společníky.

„Léky však nebyly pacientům lékárnou vůbec vydávány a byly dodávány přímo do ordinace lékařů na očním oddělení,“ uvedla Szotkowská. Šlo podle ní o drahé oční léky, jako jsou například xalacom nebo xalatan.

Doplnila, že společnosti 1. oční vznikla dosud zjištěná škoda v řádu několika milionů korun. „Ihned po zjištění těchto informací vedení společnosti 1. oční kontaktovalo policii, která nyní šetří případ jako podezření ze spáchání trestního činu podvodu. Jedná se o selhání jednotlivce, od kterého se celá společnost distancuje,“ uvedla v prohlášení Szotkowská. Oční centrum již oba lékaře propustilo.

Mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková dnes ČTK řekla, že celá věc je ve fázi prověřování. Podle ní nebyl ještě nikdo obviněn.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?