Ostravský soud zakázal kraji hradit poplatky v lékárně v Havířově

29. 6. 2009 8:25
přidejte názor
Autor: Redakce
Krajský soud v Ostravě dnes rozhodl, že Moravskoslezský kraj nesmí za pacienty hradit třicetikorunové poplatky v nemocniční lékárně v Havířově. ČTK to sdělil předseda představenstva Grémia majitelů lékáren Marek Hampel. Soud vyhověl návrhu šesti lékárníků. V regionu jde po Opavě a Novém Jičíně o třetí krajskou lékárnu, které soud zakázal poplatky proplácet...


Lékárna se podle Hampela musí zdržet nabízení trojstranných dohod, na jejichž základě kraj poplatky za pacienty proplácí. „Musí se rovněž zdržet jakéhokoliv jiného jednání, které povede k úhradě regulačních poplatků za pacienta,“ uvedl Hampel.

První návrh na předběžné opatření podal v regionu právě Hampel, který je rovněž majitelem soukromé lékárny v Opavě. V jeho případě soud v březnu vydal předběžné opatření, na jehož základě nesměla krajská lékárna Slezské nemocnice v Opavě hradit za pacienty poplatky. Kraj však začal poplatky proplácet jiným způsobem s tím, že na tento typ úhrady poplatků se předběžné opatření nevztahuje.

Hampel se proto znovu obrátil na soud, který vydal další předběžné opatření, a poplatky tak lékárna od poloviny dubna neproplácí. V květnu pak soud vyhověl návrhu novojičínského lékárníka Stanislava Rovana, poplatky nesmí hradit za pacienty ani lékárna v krajské nemocnici v Novém Jičíně.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?